Autumn Co
       
     
Little Peach Co
       
     
Noosa Chocolate
       
     
FIRST.
       
     
Fox Coffee
       
     
The Gettin place
       
     
The Stables
       
     
Merriweather
       
     
Showroom
       
     
Cotter House
       
     
Enthuzi
       
     
Autumn Co
       
     
Autumn Co

This project ticked a lot of boxes for us. We used recycled materials such as pine and plywood to covert an old warehouse in South Brisbane to create a design studio built to facilitate creative collaboration and host a multiplicity of events.

To re-create the space, we used recycled plywood and pine framing, as well as a white paint to engender an open, clean and inviting space from which many designers, developers and writers will create their own material.

 

 

Little Peach Co
       
     
Little Peach Co

Owning a boutique letterpress studio in Brisbane’s inner south, Dave wanted his space to reflect the quality and craftsmanship that he puts behind each and every one of his creations.

To construct a space to be used for showcasing products as well as hosting clients and prospective vendors, we used recycled spotted gum and hardwood cladding, form ply, and brick to tie in all functional areas of the space, creating an authentic aesthetic representation of the work that takes place there.

Noosa Chocolate
       
     
Noosa Chocolate

Good things are often the hardest to find, in the most unobvious of places. When it’s good, people will find it. Situated at the top of Queen St Mall in Brisbane’s CBD, the Noosa Chocolate Factory’s design and fit out was built around its main game, the chocolate.

Our clean, strongly lined fit out sits stylishly and intentionally unassuming, placing considered emphasis on the wide range of specialty products that the space provides, while allowing for the consequential foot-traffic around it.

FIRST.
       
     
FIRST.

Armed with functionality, minimalistic design and a quality-centric philosophy, FIRST. is a pioneer in Brisbane’s southern bay-area. Tiff, the owner, approached us to create a hole-in-the-wall café that implicitly communicated quality by virtue of its specialty presentation.

We designed FIRST. around its spatial limitations in order to maximize its functionality, using Tasmanian oak, form ply, copper pipe and brick to do so. Neighbouring V1 Cycles, FIRST. has quickly become a local hub for community engagement around specialty coffee and design.

Fox Coffee
       
     
Fox Coffee

A sense of intrigue and the endless quest for the ever-illusive ‘good coffee’ is often haunted by the overwhelming amount of fast, commercialized food not uncommon to industrial areas. Fox Coffee was designed to provide a place for Geebung locals to get an insight and taste of the full coffee experience, from roast to cup, without having to drive closer to town.

Seated within a large warehouse space, the Fox Coffee fit out was furnished with plywood, form ply, black steel, and stainless steel, to provide an aesthetic that sits comfortably in the middle of it’s specialty character and it’s industrial roots.

The Gettin place
       
     
The Gettin place

A seeming hole in the wall, The Gettin Place’s interior extends into an elongated outdoor area, a perfect harbour for those with dogs and kids in tow.

To make the most of the space, we used financially sustainable materials such as compressed chip sheets, form ply, black steel legs and brick, ultimately giving the space functionality and a clean, contemporary and welcoming look and feel. 

The Stables
       
     
The Stables

Steeped in a rich heritage, owners Marcus & Dan feared for the loss of character, charm and the sense of class that Racecourse Road once offered it’s patrons.

Utilising an array of red iron bark, concrete, steel and black ply, we were able to recreate the once butchers shop into an appealing raw/semi industrial bar and kitchen environment that both appeals to and draws in from the street, and retains by means of comfort and a sense of class.

Merriweather
       
     
Merriweather
Showroom
       
     
Showroom
Cotter House
       
     
Cotter House

Homes facilitate engagement with self, others and the surrounding environment. This project’s original layout was cluttered, closed and dark, which Anna (owner) wanted to change in order to continually bring her family together and to embrace the opportunities for natural light and close proximity to nature that the home afforded them.

By using large stacker doors and infusing the kitchen, dining and outdoor living rooms, we were able to remove the cluttered aesthetic and transform the room into a naturally lit, interactive, and engaging space.

Enthuzi
       
     
Enthuzi

Attracting the eye and loyalty of the masses in the CBD requires an engaging design with a functionality that makes high volume effective and comfortable.

As a takeaway-only espresso bar, Enthuzi was forged into a high-volume area and was designed with black butt veneer, polished concrete, subway tile, Carrara marble, stainless steel, and black steel in a way that draws people in from a street level with it’s specialty look and feel in the same way that the specialty products and functionality within cause them to repeatedly return.